logospHomespDe muzikantspDe kunstschilderspDe componistspSpionaisespMediaspAgendaspContact
sp

VZW spionaisesp2 Horekens en 1 GaletspTrio BASKULspmuS, Comics & Cartoons
 
Trio BASKUL

Spionaise kortfilmproductie super 16 mm

Scenario’s: Jan & Bart Muës
Camera & montage: Maurice van Bavel

Muziek & storyboards: Jan Muës
Regie: Marcel Van Passel

BRUTO (Bart Muës) is de oudste van de drie broers Baskul, een ietwat onverschillige,  op het eerste gezicht lompe en ruwe man met  macho trekjes. Hij is alleen geïnteresseerd in moto’s en mooie vrouwen. Hij is meestal slecht gezind, maar heeft ondanks  deze minder elegante eigenschappen toch een goed hart.

NETTO (Wim Vandenhoudt) is het meer verfijnde personage. Hij leest elke morgen de krant en is in veel dingen geïnteresseerd. Hij is braaf en goed van  inborst. Een wat naïeve, levenslustige man van goede wil. Hij heeft de meest goede bedoelingen. Hij neemt meestal het initiatief. Netto is ook begaan met zijn iets minder begaafde broer, Tarra.

TARRA (Jan Muës)  is de halvegare van de familie. Bij hem is er duidelijk een hoekje af.  Hij is altijd vol enthousiasme,  vooral wanneer hij mee op stap mag met  zijn twee broers. Hij zorgt dan altijd voor een aangepast detail in zijn kleding,  wat meestal danig op de heupen werkt van Bruto.

Tarra’s meest geliefde doch bijna obsessieve bezigheid is het vakkundig bijwerken van foto’s van nice guys en girls in magazines. Mannequins, vedetten, stars, politiekers en BV’s moeten er aan geloven.  Zijn broers laten hem meestal begaan.  Dan is hij wijs.

Deze drie wat trage doch sympathieke einzelgänger leven in hun ouderlijke  woning. Alhoewel Netto alles probeert proper en netjes te houden,  ziet het bijna vooroorlogse interieur er groezelig, plakkerig en doorgezakt uit. Het enige wat blinkt is de bordeauxrode Skoda (model 80er jaren) van Bruto.  

Deze brave jongens zijn uiteraard ook nooit van de straat geraakt. Wat wil je, zij zijn in niets mee. Door hun ouderwetse kleding en hun al even ouderwetse haarsnit kunnen ze de hedendaagse lady’s in bijna niks bekoren. Zelfs Bruto de meest 'gelukte' van de drie broers vangt, ondanks zijn elegante paringsdans, overal bot. 

Foto's van Trio BASKUL


Kunst in de tuin

De wonderbare visvangst