logospHomespDe muzikantspDe kunstschilderspDe componistspSpionaisespMediaspAgendaspContact
sp

VZW spionaisesp2 Horekens en 1 GaletspTrio BASKULspmuS, Comics & Cartoons
 
2 Horekens en 1 GALET
2 Horekens en 1 GALET is een theaterfilmproject met een lach en een traan over een uiterst actueel thema: samenleven in een woonzorgcentrum.

De lotgevallen van de drie bejaarde hoofdpersonages: Edmond, Gust en Frans worden op de scène afgewisseld met komische filmfragmenten uit hun jongere jaren.

Edmond de beroepsmilitair, Gust de facteur en Franse, de hovenier van de barones halen samen herinneringen op die af en toe in schrijnend contrast staan met de smartelijke werkelijkheid in het rustoord.

Toch wordt er, ondanks de eenzaamheid, ook regelamtig gelachen en is er plaats voor kameraadschap en een occasionele flirt met Vivianneke, de jonge verpleegster van dienst.
De muziek, gecomponeerd en uitgevoerd door Jan Muës, rondt het geheel feilloos af tot een onderhoudende en beklijvende voorstelling. Ook de generiek, in ware Disney full animation stijl werd door Jan getekend. maurice Van Bavel (www.niloc.be) leverde het camerawerk.

Voor informatie over 2 Horekens en 1GALET of ander projecten van de VZW spionaise kan je bij Jan Muës terecht (zie contact)

Foto's van 2 Horekens en 1 GALET